| |

Raceweekend in Terneuzen

Hallo allemaal!

Afgelopen weekend was het tweede raceweekend van dit solar seizoen. Deze keer was het echter wel een stukje verder dan Urk. We waren namelijk helemaal afgereisd naar het verre Terneuzen. Afgelopen donderdag zijn in verschillende groepen richting Terneuzen gegaan. Het was namelijk flink puzzelen om genoeg auto’s en ouders te regelen die “even” naar Terneuzen wouden rijden. De heenreis verliep erg soepel zonder al te veel problemen. Dit kwam mede doordat we een bus van Autoverhuur Bultman mee hadden. Hier konden we gemakkelijk al onze spullen in kwijt.

Eenmaal aangekomen in Terneuzen hebben we ons kamp opgezet en de boot klaargemaakt voor de keuring van de volgende dag. Die avond had de organisatie nog een leuke pubquiz georganiseerd waar wij natuurlijk van de partij waren.
Dag 2. De dag van de keuringen. Ten opzichte van vorig raceweekend hadden wij een paar kleine aanpassingen gedaan aan bijvoorbeeld de motorstand en de accu plaats in de boot. Gelukkig is dit allemaal helemaal goed gekomen. Deze dag kwamen ook de boten van de M&A (Master & Aprentice). Deze boten hebben afgelopen weekend ook gestreden voor de 1e plek in hun klasse. Deze dag hebben we de aanpassingen die we gemaakt hebben ook nog getest. En gelukkig maar, we hadden namelijk een plaatje bij de motor gemaakt om het opstuwende water te verminderen. Dit werkte achteraf niet naar behoren. Het water wat normaal omhoog gestuwd werd, werd nu naar achteren gestuwd. Hierdoor kreeg de schroef de kans om lucht te gaan happen met het gevolg dat de boot langzaam voer. Nadat we dit plaatje verwijderd hadden ging alles gelukkig weer soepel.

De racedag. Alle races verliepen eigenlijk zonder slag of stoot. Als eerste onderdeel hadden we de endurance. We moesten zo snel mogelijk 5 rondjes varen van 2,4 km. Dit was onze eerste echte test van het datasysteem en de gloednieuwe zonnepanelen van Groen Zon Energie. Deze zonnepanelen hebben zelfs ons een opbrengst gegeven van 1,1 Kw. Mede hierdoor zijn we 5e geworden met de endurance. Vervolgens was de sprint aan de beurt. Dit is het onderdeel waar onze boot nog verbetering kan hebben. Onze topsnelheid is namelijk niet hetzelfde als die van onze concurrenten. Los daarvan zijn we alsnog 6e geworden in de sprint. Tot slot hadden we de matchrace. Hier zijn we 5e geworden. Dus over het hele weekend de 5e plek. In het algemeen klassement staan we nu 6e en we hebben goede hoop dat we nog hoger kunnen gaan eindigen volgend raceweekend.

Vergelijkbare berichten