|

Weekupdate #2

Hallo allemaal!

Volgende week is het zover, 31 mei en 1 juni hebben we ons eerste raceweekend op Urk! Deze week zijn we dan ook druk bezig geweest met de boot klaarmaken voor de race.

Als eerst hebben we het elektrisch systeem ingebouwd, hier moest nog wel wat aan veranderd worden. Het is namelijk verplicht om een noodstop te hebben, die het hele systeem stopzet. Bij een testvaart kwamen we erachter dat als wij de noodstop indrukten, de motor weliswaar geen stroom meer kreeg vanuit de accu’s, maar wel vanuit de zonnepanelen. Hierdoor konden we gewoon (rustig) doorvaren. Dit hebben we opgelost door tussen de mppt’s (maximum power point tracker) en het centrale stroompunt twee NC (normally closed) relais te zetten. Op deze manier krijgt de motor ook geen stroom meer uit de zonnepanelen. Ook is het verplicht om een pomp te hebben voor als er water in de boot komt, deze zit er nu ook in, maar daarvoor moest Gerbrand zich wel in wat gekke bochten wringenšŸ˜‚.

Na het elektrisch systeem geĆÆnstalleerd te hebben, hebben we de boot voorzien van luchtzakken (ook verplicht) en frames voor de zonnepanelen, dieĀ MCM MarknesseĀ voor ons gemaakt heeft.

Het raceweekend op Urk komt er dus al snel aan en voor de mensen die het leuk vinden om ons te komen aanmoedigen: de eerste race vindt plaats op zaterdag 1 juni. Deze dag moeten we rond 11 uur en rond 15 uur een race van 12 minuten varen en een slalom (om 13 uur). Bij dit raceweekend zal er dus geen endurance zijn, of dat in ons voordeel werkt moeten we nog zien bij de testvaart.

Kortom, er is weer een hoop gebeurd de afgelopen week en er staat nog een hoop te gebeuren de komende tijd. We hopen u zo goed mogelijk mee te nemen in ons proces! Elke week zal er weer een update volgen van het project dus houd onze socialā€™s goed in de gaten! Wilt u meer van het project weten of staat u misschien open voor sponsoring? Dan kunt u altijd een mailtje sturen aanĀ youngsolar@emelwerda.nl

Het complete schema is te vinden in de galerij.


Tot volgende week! (wellicht bij het raceweekend šŸ˜€)

Vergelijkbare berichten