Nieuwe boot opgehaald bij Feadship!

Ruim acht weken geleden heeft het Solarteam de pas afgebouwde boot bij Feadship afgeleverd. Feadship, die het formaat van het “bootje” niet bepaald gewend was, heeft de boot onder het mom van een leerling project laten spuiten. Voor Feadship en het Solarteam is dit een ideale tussenweg. De leerling spuiters, die moeten leren hoe ze het beste kunnen spuiten en afwerken, kunnen op deze manier mooi hun vaardigheden en kwaliteit waar in ze spuiten verbeteren. Voor het Solarteam is het op hun beurt een goede manier om een super strakke boot te krijgen. Hoe strakker de boot namelijk gespoten is hoe minder weerstand er op het water is. Uiteindelijk zijn al deze kleine verbeteringen die op de langer termijn het verschil maken.

De eerste maandag na de vakantie kreeg het Solarteam te horen dat de boot klaar stond om opgehaald te worden. Hier is uiteraard zo snel mogelijk op gereageerd en is deze diezelfde middag nog opgehaald. Na het team van leerling spuiters bedankt te hebben met een bloemetje en wat lekkers is het team weer richting Emmeloord vertrokken.

Voor de progressie in het algehele bouwproces is dit een belangrijke stap. Het elektrische systeem, wat ingebouwd zit in de oude boot, kan nu overgeplaatst worden. Ook kunnen nu de puntjes op de i gezet worden qua afwerking van draden, losse kabels enz. In de aankomende drie weken zal het team nog even moeten aanpoten tot aan het eerste raceweekend op Urk (31 mei en 1 juni).

Benieuwd naar nog meer leuke posts en updates volg dan ons instagram account (@solar_emelwerda). Voor meer inhoudelijke weekupdates kunt u het best een kijkje nemen op onze LinkedIn pagina (Emelwerda College GroenZonEnergie Racing).

Kijk in de galerij voor alle gemaakte foto’s

Vergelijkbare berichten