Boot aangemeerd
|

Eerste testvaart 2024 een feit

Een boot moet tegen water kunnen; of dat nu in de sloot ligt of dat het uit de lucht komt vallen. Er kan gerust worden gesteld dat het weer tijdens het eerste testen van dit jaar bepaald niet meezat. Gelukkig maar dat alles wat getest moest worden aan de orde is gekomen en het onberispelijke Solarteam zich niks heeft aangetrokken van de Hollandse herfst-achtige ellende.

De boot die te water is geweest en door bijna alle teamleden is geprobeerd is de testboot, die niet gaat worden gebruikt voor de wedstrijd. Het elektrisch systeem zal echter wel worden gebruikt in deze vorm, evenals het nieuwe datasysteem.

Tijdens de test is de boot flink aan de tand gevoeld door de schippers. Met een noodgang raasde de boot zo nu en dan over het water en zelfs dusdanig dat de motor zijn limiet hardhandig ontmoette tijdens het volgas maken van een bocht. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door het ontbreken van zonlicht; de baterij stond er volledig alleen voor in de stroomvoorziening.
Het elektrisch systeem lijkt al met al volledig naar behoren te werken.

In het datasysteem zaten meerdere problemen, waarvan er inmiddels al één is opgelost. Er moeten hierin dus nog de nodige stappen worden gezet, waarschijnlijk door de accugrootte op de juiste manier te communiceren naar het betreffende apparaat. De data, weliswaar waarschijnlijk deels incorrect, kwam echter wel binnen op de plek waar dit moest gebeuren wat een goed signaal is.

Kijk in de galerij voor de gemaakte foto’s.

Vergelijkbare berichten