Een Nieuw Seizoen

Het Young Solar seizoen is weer begonnen en wat hebben we er zin in! Dit jaar vertegenwoordigen we het Emelwerda College weer met twee teams, maar het gaat wel iets anders.. Normaal deden we natuurlijk mee met een verbeterteam, die de boot van het voorgaande jaar zou gaan verbeteren, en met een nieuwbouwteam, die met een heel nieuw bouwpakket een nieuwe boot zou gaan bouwen. Aangezien er afgelopen jaar geen wedstrijdweekenden en races zijn geweest, nemen wij de boten van vorig jaar mee naar dit jaar! Eigenlijk zijn er dus twee verbeterboten. We hebben een team met nieuwe leerlingen en oude, ervaren leerlingen opgesteld en we gaan er weer helemaal tegenaan. De bouw wordt weer opgepakt, er wordt weer hard aan het elektrische systeem/data systeem gewerkt en natuurlijk houden wij ons ook weer bezig met de sponsoring.

In de afgelopen twee weken hebben we kennisgemaakt met iedereen, zodat we elkaar beter leren kennen en de samenwerking nog beter verloopt. We hebben in totaal 4 vergaderingen per week ingepland, zodat alles uitstekend gaat en goed wordt afgesproken! 

Ook hebben we de werkplaats opgeruimd en zijn er ondersteuningen voor de boten gemaakt. Hierdoor kunnen we vanaf nu nog preciezer werken en dit zorgt natuurlijk voor optimaal resultaat!

Verder hebben we vandaag alweer onze eerste Junior Class gehad. Normaal is deze in NHL Stenden in Leeuwarden, maar in deze corona tijd heeft de organisatie van Young Solar Challenge de Junior Class online gehouden. We hebben weer veel geleerd over de bouw en electra, alle regels rondom de races en de sponsoring. 

De komende weken gaan we verder met het verbeteren van de boten en het oppakken van de elektrische systemen. Ook gaan we ervoor zorgen dat de samenwerking met onze fantastische sponsoren zo soepel mogelijk verloopt. 

We hopen dat het goed met u gaat en dat we u snel weer, op de een of andere manier, kunnen spreken!

Wilt u op de hoogte blijven? U kunt ons volgen op verschillende sociale media, of neem regelmatig een kijkje op onze website voor de nieuwste updates!

Binnenkort zijn we ook beschikbaar op LinkedIn!